Kuopiosta esimerkkiä

Share |

Sunnuntai 24.2.2013 klo 9:53


Lapsiperheiden palveluihin on tulossa parannusta Kuopiossa (SS 12.1.). Kuopion kaupunki on varannut kuluvan vuoden budjettiin 150 000 euron määrärahan muiden kuin lastensuojeluasiakkaiden lapsiperheiden kotipalveluihin. Tämä on hyvä suunnannäyttö myös muille kunnille.

Lapsiperheiden kotipalveluja on leikattu 1990-luvun lamasta lähtien ja kotipalvelua on ollut kunnissa lastensuojeluasiakkaille. Kunnat ovat leikanneet lapsiperheiden palveluja säästösyistä.

Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointia tukevat palvelut on vaikeinakin taloudellisina aikoina pystyttävä säilyttämään. Lapsilisiin tehdyt pienet korotukset eivät riitä kattamaan viidentoista vuoden aikana tulonsiirtoihin syntynyttä kuoppaa.

Lapsiperheiden tulonsiirrot ovat jääneet jälkeen elinkustannusten kehityksestä. Lapsilisä ja kotihoidontuki sidottiin vasta kaksi vuotta sitten kansaneläkeindeksiin.

Lapsiperheköyhyys on moninkertaistunut. Lapsiperheissä on köyhyyttä työssäkäynnistä huolimatta. Viimeaikaiset keskustelut palkkojen alentamisista eivät tätä huolta vähennä.

Lapsiperheiden pärjäämisen sekä lasten tasapainoisen kasvun ja kehityksen tukemiseksi on yhteiskunnassamme tehtävä kaikki mahdollinen. Näihin asioihin panostaminen on syrjäytymisen ennaltaehkäisytyötä.

Marjaana Mikkonen

Kunnanvaltuutettu

Siilinjärvi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini