PERHEPOLITIIKKAAN TARVITAAN MUUTOSTA

Share |

Maanantai 9.6.2014 klo 23:16


Nykyisen ja edellisten maamme Hallitusten harjoittama perhepolitiikka on ollut lapsiperheitä kurittavaa ja heikentää lapsiperheiden elämisen edellytyksiä.

Hallitus on päättänyt puolittaa kotihoidontuen vanhempien kesken, jäädyttänyt lapsilisien indeksitarkastukset ja nyt on suunnitteilla lapsilisien leikkaukset. Lisäksi valtionosuuksien leikkauksien vuoksi kunnat joutuvat tiukoille ja palveluja joudutaan leikkaamaan. Tämäkin heikentää lapsiperheiden tilannetta ja hyvinvointia. Leikkaukset koskettavat erityisesti pienituloisia lapsiperheitä. Näissä perheissä tarvitaan varmasti jokainen sentti elämiseen.

Suomalaista sosiaaliturvaa jaetaan myös kolmansista maista tulleille, maassamme työskenteleville perheille. Ei ole kansalaisiamme kohtaan oikein, että tilanteessa, jossa joudutaan pohtimaan kovia leikkauksia omassa maassa, jaetaan tukia yhä laajemmalle ja muiden maiden kansalaisille. Ja suomalainen veronmaksaja maksaa. 

Kelan tilastojen mukaan vuonna 2013 maksettiin Suomesta ulkomailla asuville ulkomaalaisille lapsille lapsilisiä ja kotihoidon tukea yli 3 miljoonaa euroa.  Tukia maksetaan luonnollisesti myös Suomessa asuville ulkomaalaisten perheiden täällä asuville lapsille.  Tällaisille perheille tukia maksettiin vuonna 2013 lähes 80 miljoonaa euroa.

Tuloerot ovat kasvaneet maassamme rajusti 2000 – luvulla. Lapsiperheiden hyvinvointia ei ole parannettu eikä eriarvoisuutta vähennetty. Vuosien ajan on tehty Suomalaisten lapsiperheiden tilannetta heikentäviä poliittisia päätöksiä. Se kertoo siitä, millaisin arvoperustein päätöksiä on tehty. Perhepolitiikkaan tarvitaan muutosta.

 

Marjaana Mikkonen, Lastentarhanopettaja /Sosiaali- ja terveysalan opettaja, Kunnanvaltuutettu, Siilinjärvi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini