LAPSIPERHEITÄ KURITTAVALLE POLITIIKALLE HYVÄKSYNTÄÄ SIILINJÄRVELLÄ?

Share |

Sunnuntai 16.11.2014 klo 12:07


Siilinjärven kunta on tekemässä sen, mitä vastaan olen taistellut ja sitä keskusteluun olen nostanut.  Kunnassa taitaa jyrätä takin käännön taika, koittaako lapsiperheiden kurituksen aika? Niin, olen tätä vastaan taistellut ja lapsiperheitä puolustanut. Mutta nyt harmikseni huomaan sen, on unohtunut etu pienen ihmisen!
Uutinen siitä, että Siilinjärven kunta aikoo lakkauttaa lasten kotihoidontuen kuntalisän, oli minulle suuri pettymys.  Olen äänestyttänyt Siilinjärven valtuustossa kuntalisän säilyttämisestä ennallaan vain muutamia kuukausia sitten. Silloin hävisimme niukasti äänestyksen ja kuntalisää leikattiin. Nytkö on sen aika, että kovan paineen alla unohtuu lopullisestikin lapsiperheystävällisen Siilinjärven todelliset teot ja aletaan puuhata kuntalisän kokonaan lakkauttamista? Herää kysymys, mitä seuraavaksi?
Lapsiperheiden kotihoidontuen kuntalisää ei tulisi mielestäni lakkauttaa. Siilinjärvi voisi olla esimerkkinä muille kunnille ja voisi osoittaa, että se arvostaa lapsiperheitään. Kuntalisän lakkauttaminen ei taatusti tuo säästöjä vaan uskon, että kuluja kunnalle tulee entisestään. On sanomattakin selvää, että päivähoitopaikkojen kysyntä kasvaa ja se maksaa kunnalle paljon.
Kotihoidontuen kuntalisän leikkaamisen ja lakkauttamisen kannattajat ovat perustelleet minulle, että kyllä lapset tuodaan hoitoon muutenkin, että ei kuntalisä sitä estä. Ja onpa minulle myös väitetty, että kuntalisä on niin pieni summa, että ei se kenenkään perheen elämään vaikuta. Olen ehdottomasti toista mieltä. Lapsiperheet ovat maassamme taloudellisesti tiukoilla ja lapsiperheissä on köyhyyttä. Pienikin taloudellinen tuki on todella tarpeen monille lapsiperheillemme.
Maamme hallitus on jo vuosien ajan harjoittanut lapsiperheitä kurittavaa politiikkaa ja lapsiperheiden etuuksia on leikattu. Lakkauttamalla kotihoidontuen kuntalisän Siilinjärven kunta mielestäni ”allekirjoittaa” ja hyväksyy tällaisen kurituspolitiikan.
Tiedän, että ajat ovat tiukat ja säästötalkoita tarvitaan kaikkialla. Mutta edelleen ja sinnikkäästi sanon tämän: Arvostetaan maamme lapsia ja lapsiperheitä. Säästötoimenpiteiden kauaskantoiset vaikutukset tulee tarkastella huolella ja ne tulee ottaa vakavasti. Arvostus näkyy teoissa, ei puheissa.
Marjaana Mikkonen, sosionomi, lastentarhanopettaja, sosiaali- ja terveysalan opettaja, kansanedustajaehdokas, Savo-Karjalan vaalipiiri,
Julkaistu Uutis Jousi 13.11.2014


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini