KYLILLE ELINVOIMAA

Share |

Maanantai 9.2.2015 klo 19:01


Kaavoituspolitiikka mietityttää useissa kunnissa. Esimerkiksi Leppävirralla on huoli siitä, että sivukylillä asuinrakentamista rajoitetaan liian paljon. Rakentamista ohjataan isojen valtateiden läheisyyteen  valtakunnallisten aluesuunnittelun tavoitteiden mukaisesti. Kunta on myös jaettu vyöhykkeisiin, jossa ykkösvyöhykettä suositaan (Timolan kyläalue, Nikkilänmäki , Kotalahti ja Konnuslahti). Maaseutu on sijoitettu kolmosvyöhykkeeseen.

Mielestäni Leppävirtalaiset ovat syystäkin huolissaan.  Tällainen menettely on jälleen osoitus pitkään maassamme vallalla olleesta maaseudun autioittamispolitiikasta. Keskittämiskulttuuri on jyrännyt ja maaseutuja autioitetaan.

Mielestäni ihmisillä tulisi olla valinnanmahdollisuus asuinpaikkaan nyt ja tulevaisuudessa. Pienet kylät tarvitsevat elinvoimaa eikä kuoliniskuja. Maaseutuyrittämistä tulisi virkistää ja pienyrittämistä tukea. Suuri ei ole kaunista tässäkään asiassa.

Itse olen pienyrittäjä ja yksi yritykseni lähtökohta oli viedä palveluja maaseudulle ja pieniin kyliin. Näin osaltani haluan estää maaseudun autioittamispolitiikan kehittymistä.

Maamme on EU:n mallioppilaana ollut noudattamassa direktiivejä ja laittamassa tukipaketteihin rahaa. Nämä kaikki teot ovat oman maan kansalaisilta pois. Nyt jos koskaan on aika nostaa oman maan asiat etusijalle.

Tuleva kevät on tärkeä vaalikevät.  Vaaleissa ratkaistaan maamme suunta. Meillä on siis mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen Suomi tulevaisuudessa on.  Hyödynnetään siis sankoin joukoin tämä mahdollisuus.

 

Marjaana Mikkonen, Sosionomi, pienyrittäjä, eduskuntavaaliehdokas, Savo-Karjalan vaalipiiri 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini