ELÄMÄ ON TAISTELUN ARVOINEN

Share |

Torstai 8.12.2016


ELÄMÄ ON TAISTELUN ARVOINEN

 

Saara Aalto on pärjännyt upeasti Britannian X Factor - kilpailussa. Hän on osoittanut, kuinka taistelemalla ja kovalla työllä voi saavuttaa unelmia. Hän sanoi itsekin eräässä lähetyksessä, että hän on saavuttanut menestyksensä taistelemalla. Hän kuvasi itseään taistelijaksi.

Jäin pohtimaan tuota taisteluasiaa. Pohdin asiaa ihmiselämän ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Jokaisella ihmisellä on oma polku kuljettavana ja omat taistelut taisteltavana.  On ylämäkeä ja alamäkeä ja välillä tai ainakin joskus voi olla hyvinkin tasaista ja tyyntä.

Poliittinen työ on tietyllä tapaa myös taistelua.  Politiikka on arvomaailmojen ja näkemyserojen kohtaamisia. Kuntapäättäjän tai kansanedustajan tulee taistella omien arvojen puolesta. Tärkeää on myös tehdä yhteistyötä muiden päättäjien kanssa. Päättäjien tulisi myös puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä yhteistyötä kuntalaisten ja kansalaisten hyväksi. Hyvän ja avoimen dialogin kautta voidaan saada aikaan oikeudenmukaisia päätöksiä.

Kuopion kaupungissa on keskusteltu säästötoimenpiteistä, jotka kohdentuisivat sairaisiin, vammaisiin ja vanhuksiin. Mielestäni tällaiset suunnitelmat kertovat päättäjien arvomaailmasta. Toivottavasti tuollaisia leikkauksia ei saateta voimaan. Lisäksi on pohdittu luottamushenkilöiden palkkioiden korottamista. Lehdistä on saatu lukea erilaisia mielipiteitä tästä asiasta, näkökulmat ovat taistelleet. Itse en kannata noita palkkioiden korotuksia.

Yhteiskunnassamme käydään jatkuvasti erilaisia ja eritasoisia taisteluja. Saara Aalto on yksi loistava esimerkki siitä, että kannattaa uskoa itseensä ja itselle tärkeisiin asioihin. Kun tekee päämäärätietoisesti työtä tavoitteiden eteen, voi unelmista tulla totta.  Kaikilla ihmisillä on asioita, joiden puolesta taistella. Jokaisella on oma polku, omat unelmat, haasteet ja vaikeudet. Toivon, että Saaran esimerkki voisi antaa toivoa uskonsa menettäneille. Kuten eräässä laulussakin sanotaan:

Elämä on taistelun arvoinen.

 

Marjaana Mikkonen, sosionomi, varakansanedustaja, Kuopio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini