Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät -politiikka on yhä valloillaan ? "Pienituloisilta on leikattu useaan kertaan"

Share |

Maanantai 7.1.2019 klo 15:12


Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät -politiikka on yhä valloillaan – "Pienituloisilta on leikattu useaan kertaan"

Raha. Se määrittää tässä maailmassa paljon. Se on myös poliittisessa päätöksenteossa merkittävässä roolissa. Taloudellinen ajattelu on toki tärkeää, ja on tärkeää miettiä tarkkaan, mihin verorahojamme laitetaan. Mutta on muitakin arvoja kuin raha, taloudellisuus ja tehokkuus. Ihmisten elämään vaikuttavien päätösten takana on oltava inhimillisyyttä.

Inhimillistä ja ihmisläheistä päätöksenteon arvopohjaa tarvitaan, kun päätetään esimerkiksi hoitajamitoituksista vanhustenhoidossa. Ihmisille tulee taata ihmisarvoinen ikääntyminen ja hyvä hoito kotona ja hoitolaitoksessa.

Hoitolaitosten työntekijät tekevät todella tärkeää työtä. Hoitotyön arvostusta on maassamme nostettava, työolosuhteisiin ja palkkausasioihin on saatava parannusta. Resurssipula on monin paikoin todellinen ongelma.

Hoitolaitoksissa on oltava riittävästi hoitajia. Eduskunnan tulee tehdä päätöksiä, joilla turvataan maamme vanhuksille hyvä ja laadukas hoito ja hoitoalalla riittävä ja hyvinvoiva henkilöstö.

Lapsiperheköyhyys on lisääntynyt maassamme. Se on huolestuttavaa. Perheiden toimeentulo-ongelmat heijastuvat lapsiin ja vaikutukset voivat olla erittäin laaja-alaisia. Lapsiperheiden tulonsiirtoihin on tehty heikennyksiä vuosien ajan. Lapsiperheiden palvelujärjestelmään tarvitaan uudistusta. On tärkeää turvata riittävät ja laadukkaat palvelut lapsiperheille.

Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät -politiikka on maassamme edelleen valloillaan. Sipilän hallituksen aikana pienituloisilta on leikattu useaan kertaan, esimerkiksi eläkeläisten ja työttömien perusturvaa. Myös tuloerot ovat kasvaneet tällä hallituskaudella merkittävästi.

Leipäjonot kertovat karua kieltään. Ihmiset elävät köyhyydessä työssäkäymisestä huolimatta. Monet pienyrittäjät elävät usein alle köyhyysrajan olevilla tuloilla ja monen pienituloisen eläkeläisen ostovoima on olematon.

Politiikkaan tarvitaan suunnanmuutos. Keväällä on jälleen eduskuntavaalit. Eduskuntaan tarvitaan uutta verta, uusia kansanedustajia. Myös Savo-Karjalan vaalipiiristä. Lähdetään siis huhtikuussa sankoin joukoin liikkeelle ja äänestetään.

Marjaana Mikkonen, eduskuntavaaliehdokas (vas.)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini