Li Andersson nostaa eriarvoisuuden vaaliteemaksi

12.02.2019

Li Andersson nostaa eriarvoisuuden vaaliteemaksi

Anderssonin mukaan ihmisiä askarruttavat tulo- ja varallisuuserojen lisäksi muun muassa terveydenhoito ja vanhustyö.

Li Andersson
Ykkösaamu
Ykkösaamu

Vasemmistoliitto haluaa nostaa eriarvoisuuden kasvamisen keskeiseksi vaaliteemaksi kevään eduskuntavaaleissa.

TV1:n Ykkösaamussa haastateltu puolueen puheenjohtaja Li Andersson muistuttaa, että kyselytutkimuksissa suomalaiset ovat huolissaan nimenomaan eriarvoisuuden kasvusta.

Yksi eriarvoisuuden ilmentymä Anderssonin mielestä ovat kasvavat varallisuuserot. Ihmisiä askarruttavat myös tuloerot, terveydenhoito ja vanhustyö. Juuri nämä aiheet jäävät Anderssonin mukaan vähälle huomiolle puheenjohtajatenteissä.

Sote-uudistus epävarma

Maakunta- ja sote-uudistuksen eteneminen eduskunnassa on julkisuudessa olleiden arvioiden mukaan hyvin täpärällä. Puheenjohtaja Andersson pitää todennäköisenä, että sote-sopua ei synny tällä vaalikaudella.

Hän sanoo, että hallitukselta puuttuvat edelleen kaikkein keskeisimmät ainesosat keittämässään "sote-sopassa": varmuutta mallin perustuslaillisuudesta ei ole, ei myöskään yhteensopivuudesta EU-oikeuden kanssa.

– Hallituksella ei ole yhtäkään asiantuntija-arviota, joka tukisi väitettä kolmen miljardin euron kustannussäästöistä. Päinvastoin; mallissa on useita kustannuksia lisääviä elementtejä. Lisäksi hallitukselta puuttuu esitykselle kunnollinen parlamentaarinen tuki.

Andersson muistuttaa valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) tällä viikolla kertoneen, ettei kokoomuksessa olla päätymässä ryhmäkuriin sote-uudistusta käsiteltäessä.

16.02.2019Nyt voit tukea kampanjaani myös Holvi verkkokaupan kautta...
05.11.2018Savo-Karjalaan syntyy kutkuttava vaaliasetelma
08.03.2019Sote kaatui ja hallitus erosi
26.02.2019Ennaltaehkäisevää tai vastikkeetonta perusturvaa? Perusturvauudistuksia pohtiva hanke ehdottaa uusia suuntia etuuksiin
26.02.2019Analyysi: Sote kiertyy yhä hankalampaan umpisolmuun ? löytyykö hallituksesta avaajia?
22.02.2019Vähän kuin koulutuslupaus? hallituspuolueet kiemurtelivat koulutusaloitteen kaatamista
18.02.2019Li Andersson haluaa haastaa puolueet puhumaan ihmisten arjesta ? vasemmistoliitto uskoo työllisyysasteen kohentuvan, jos oppivelvollisuutta pidennetään ja täydennyskoulutusta lisätään
12.02.2019Li Andersson nostaa eriarvoisuuden vaaliteemaksi
12.02.2019Vasemmistoliitto haluaa aktiivimallin perumisen hallitusohjelmaan
12.02.2019"Valehtelet!", "kujalla", "sirkuspelle" ? Näin somessa nokittelevat kansanedustajat, joita laki kieltää loukkaamasta salissa

Siirry arkistoon »